Grünwald Vilmos Zsolt
ügyvezető igazgató

Bőrkerház
Tel.: +36-30/747-2002
6722 Szeged, Kálvária sgt. 3.
vilmos.grunwald@borkerhaz.hu
Bognár Eszter
üzletvezető

Best Leather Kft.
Tel.: +36-70/771-1706
6722 Szeged, Kálvária sgt. 3.
szeged@borkerhaz.hu
Makula Dávid László
üzletvezető

Best Leather Kft.
Tel.: +36-30/533-2503
6722 Szeged, Kálvária sgt. 3.
szeged@borkerhaz.hu
Sipos-Szabó Zoltán
vezető értékesítő

Sipos Shoes Kft.
Tel.: +36-70/432-4178
6722 Szeged, Gogol u. 17.
zoltan.sipos@borkerhaz.hu
Sturbán László
üzletvezető

Grünkon Kft.
Tel.: +36-20/501-8488
1047 Budapest, Attila u. 32-34.
budapest@borkerhaz.hu
Twitter
Tweets by borkerhaz
Facebook
Pinterest
Kosár
Üres a kosár
MagyarMagyar

Bemutatkozás

„A bőrkészítés a legősibb iparágak közé tartozik.
Már az ősember is felhasználta az elejtett állatok bőrét ruházati célokra, kikészített állapotban. A magyarok a bőrkészítés módszereit Ázsiából hozták magukkal. A bőrkészítés, irhagyártás, szűcsmunka az Árpád-házi királyok alatt oly nagy jelentőségre tett szert, hogy áruink külföldön is keresettekké váltak. Az Anjouk uralkodása még nagyobb lendületet adott ennek az iparnak. A faggyúval itatott szarvasmarha bőrt hajdan egész Európában magyar bőr néven ismerték.”

 

Cégünk a nagy múltú „BŐRKER” állami cég szegedi kirendeltségeként jött létre a ’80-as években. Ekkor id. Grünwald Vilmos igazgatása alatt működött, majd a ’90-es évek elején Grünwald család birtokába került, és családi vállalkozássá szerveződött át. Ez egy szép, és igen régi hagyomány folytatása, hiszen a Grünwaldok már több mint 100 éve foglalkoznak a bőr kereskedelmével.

2008-ban ifj.Grünwald Vilmos vette át a cég vezetését, aki az édesapjától szerzett szakmai tapasztalatokat a legfrissebb piaci és cégvezetési elvárásokkal ötvözve, egy merőben új szemlélet alatt kezdte meg a vállalat irányítását.

2013-ban vezetése alatt jött létre a 4 vállalkozást (Best Leather Kft., Grünkon Kft., Sipos Shoes Kft., Grünwald Leather Kft.) magába foglaló BŐRKERHÁZ, mely egyesülés fő szempontja egy egységes, tőkeerős vállalat létrehozása volt, ami megfelel a mai piaci elvárásoknak.

A Best Leather Kft. a cégcsoport legrégebben alapított tagja. Budapesten és Szegeden egyaránt rendelkezik telephellyel. Egyaránt foglalkozik a társaság kis-és nagykereskedelemmel, illetve a szegedi egységében cipőjavítói szolgáltatással is. Fő vevőkörét az ortopédiai cipő gyártók alkotják.

A Grünkon Kft. ugyancsak rendelkezik Budapesten és Szegeden telephellyel. A vállalkozás fő profilja a cipőipari talpanyagok és felsőbőrök forgalmazása.


A Sipos Shoes Kft. a BŐRKERHÁZ ortopédiai cipőgyártó vállalkozása és egyben „próbaüzeme” is, itt kerülnek kipróbálásra az importált bőrök először, hiszen egy-egy új termék minőségét legjobban gyártás közben lehet ellenőrizni. Ez a vállalkozás importálja a vegyi árukat, cipőápoló szereket és cipőipari szerszámokat is.

A Grünwald Leather Kft. a BŐRKERHÁZ legfiatalabb tagjaként szintén az ortopédiai cipő gyártók alapanyaggal történő kiszolgálását célozta meg fő feladataként.

A BŐRKERHÁZ ’80-as évekbeli jogelődjének megalakulása óta a bőr-és cipőgyártás alapanyagkereskedelem egyik legstabilabban fejlődő vállalata, amely mára már az iparág vezető középvállalatai közé emelkedett hazánkban. A visszatérő partnereink száma meghaladja az 200-at, míg a cég pénzügyi stabilitása kiemelkedő a hazai hasonló profillal rendelkező vállalatok között.

Cégünk alapvetően bőr-és cipőipari termékek kis-és nagykereskedelmével foglalkozik, jelentős piaci részesedést szerezve e termékek forgalmazásának területén. Tevékenységét Magyarország egész területére, illetve részben a környező országokra is kiterjesztette. Fiatalos jól képzett csapatunk jelenleg 15 főt számlál, szakképzett üzletkötőink és gépkocsiparkunk lehetővé teszi, hogy a felmerülő rendeléseket személyes kiszállítással is meg tudjuk oldani az ország egész területén.

Áruválasztékunk palettáját folyamatosan bővítjük az aktuálisan felmerülő kis-és nagykereskedelmi igények szerint. Termékeinket szinte száz százalékban külföldi piacokról Olaszországból, Szlovéniából, Spanyolországból szerezzük be. Értékesítési politikánkat, árainkat erre alapozva igyekszünk minél kedvezőbben kialakítani.

A könnyűipar számos ágazatát kiszolgáljuk, de elsősorban az ortopéd-és hagyományos cipőgyártás alapanyag-ellátását tartjuk fő profilunknak. Emellett azonban a kárpitosokat, hagyományőrző egyesületeket, gyártókat és hobbigyártókat is teljes körűen kiszolgáljuk, valamint kiskereskedésünk a cipő-és ruhajavítók, illetve a lakosság igényeit is igyekszik kielégíteni.

Küldetésünk, hogy hosszú távú, tartós kapcsolatokon keresztül partnereink, vevőink valódi szükségleteit megfelelő, egyszerű, gyors megoldással teljes mértékben kielégítsük, miáltal meghatározó piaci részesedést érjünk el, így nyereségesen, kiegyensúlyozott anyagi és szellemi fejlődésben, partnereink és munkatársaink megelégedettségére tevékenykedjünk.


Grünwald Vilmos Zsolt
ügyvezető igazgató